Aankondiging Wereld Prematurendag: 17 november 2020!

Jaarlijks worden in Nederland 11.000 baby's te vroeg geboren, dit is 1 op de 7. Wereldwijd is dit zelfs 1 op de 10 geboren baby's.

Deze baby's liggen weken, soms zelfs maanden in het ziekenhuis en lopen een vergroot risico op hersenbloedingen, hart- en longproblemen en infecties.

Elk jaar op 17 november is het Wereld Prematurendag. Op deze dag staan we internationaal stil bij de impact van vroeggeboorte en steken we ouders en familie een hart onder de riem.

Openbare gebouwen worden paars uitgelicht, want paars is dé kleur die symbool staat voor vroeggeboorte en in verschillende ziekenhuizen worden activiteiten georganiseerd.


Read more

Draagconsult / draagadvies

Ik heb in juni de opleiding Draagadvies voor Kinderfysiotherapeuten gevolgd en ben nu opgeleid tot Kinderfysiotherapeutisch Draagconsulent.

Vanaf nu kunt u bij mij terecht voor advies rondom het dragen van uw kindje. Tijdens een draagconsult leert u uw kindje dragen in een geweven doek, rekbare doek of ringsling.

Wist u dat dragen juist ook heel goed mogelijk is in bijzondere situaties? Zoals bij een prematuur geboren kind of bij kinderen met een syndroom, hypotonie of ontwikkelingsachterstand?

Read more

'What day is it?'

Update corona maatregelen: YES! Goed nieuws!

Read more

Update i.v.m. Corona maatregelen

Lieve kinderen en ouders,

Nu alle maatregelen omtrent het corona virus weer uitgesteld zijn is het helaas niet mogelijk om mijn kinderfysiotherapeutische werkzaamheden, waaronder de uitvoering van het ToP programma op de gebruikelijke wijze uit te voeren.

Gelukkig kunnen we wel op andere manieren ouders en kind in de thuissituatie ondersteunen.

Ik maak gebruik van video-consulten om zo goed mogelijke begeleiding te kunnen geven.

Dit betekend dat op dit moment alle kinderen die in aanmerking komen voor begeleiding vanuit het ToP programma of kinderfysiotherapeutische begeleiding (bijvoorbeeld in het geval van een voorkeurshouding, onrustige zuigeling of bij zorgen omtrent de motorische ontwikkeling van uw kind) gewoon doorverwezen en aangemeld kunnen worden.

Afhankelijk van de behoeften en omstandigheden zal ik in overleg met ouders bepalen wat de mogelijkheden zijn.

Hopelijk tot snel allemaal en blijf gezond!

Liefs Simone


Read more

Update i.v.m. Corona maatregelen

Lieve kinderen en ouders,

Door alle recente maatregelen omtrent het corona virus mag ik voorlopig geen behandelingen aan huis meer uitvoeren.
Om toch zoveel mogelijk contact te houden met iedereen zullen alle komende afspraken (tot in ieder geval 6 april) omgezet worden naar een telefonisch consult of videocall.

In de tussentijd ben ik gewoon bereikbaar via email en telefoon.

Indien u vragen heeft over de motorische ontwikkeling van uw kind of u kindje wil aanmelden voor begeleiding vanuit het ToP programma neem gerust contact op.

Blijf gezond en hopelijk tot binnenkort.

Read more